18 Jul
18Jul

       Primisem un voucher prin Booking si l-am folosit pentru o cazare in Baile Govora , chiar la fosta resedinta a lui Ceausescu- Vila Crizantema, un cadou pentru parintii mei.

Mi-am luat concediu cateva zile si am zis sa facem o escapada prin tara.

      Foarte lung drumul din Piatra Neamt, am mers pe ruta Lacu Rosu- Gheorghieni-Miercurea Ciuc- Odorheiu Secuiesc-Rupea- Hoghiz- Fagaras- Transfagarasan- Ramnicu Valcea-Govora. 

     Plecati la drum de dimineata ora 9 si ajunsi in Govora , seara la 9, caldura mare de 37 grade, cu popasuri, apa multa si fotografii 😊, plus ca am incurcat putin drumul si facuseram 100 km degeaba.      Primul popas de o cafea, l-am avut la Cocosul de Aur langa Izvorul Muresului in Sandominic, un restaurant foarte dragut, cu o terasa imensa si peisaj superb. 


     Ne-am continuat drumul cu masa de pranz in Hoghiz la Restaurant Belvedere, o terasa cu preparate unguresti foarte apetisante, dar pentru noi a fost de ajuns cate o ciorba. 


     Pentru o apa rece si cateva suveniruri, am oprit in primul punct al urcusului pe Transfagarasan.

                                            o sticla de apa la 2 L a costat 11 lei 😏

      Considerat drept cel mai frumos drum din România, traseul Transfăgărășan poate fi o adevărată destinație de vacanță datorită obiectivelor turistice din zonă și peisajelor cu Munții Făgăraș. 



“Drumul printre nori”, așa cum mai este denumit traseul, Transfăgărășanul, măsoară aproximativ           151 km , drum ce începe din comuna Cârţişoara si se termina in sat Bascov. 


     Transfăgărășan a fost construit între aniii 1970-1974, pe o durată de 4 ani și, conform datelor oficiale, aproximativ 40 de oameni și-au pierdut viața în construirea traseului. 

Inaugurarea traseului a avut loc pe data de 20 septembrie, 1974 .  Ideea construirii acestui traseu i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu. 

Acesta a gândit traseul pentru a asigura militarilor un drum strategic peste munți. 

                                                                          Balea Lac

     Drumul trece de la Balea Lac spre Cascada Capra , printr-un tunel de 887 metri, Tunelul Balea fiind cel mai lung tunel din Romania, iluminat electric si ventilat natural, are o inaltime de 4,4 metri, latime de 6 metri si un trotuar de 1 metru. 


Trecem de Cascada Capra, unde ne potolim putin setea cu apa foarte rece, 



          apoi trecand pe langa multi ursuleti care cereau de mancare- am facut rapid cateva poze-

                                                      toti trecatorii le dau mancare

 ajungem intr-un loc superb si facem un popas la o cafea. “Casutele in copac” este un loc superb ce nu poate fi redat printr-o fotografie, fiind seara, erau aprinse o multime de beculete printre cararile ce duceau la casute. 

                         Un popas superb ce poate fi punctat pentru o seara macar! 

     Barajul Vidraru Este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice de pe traseul Transfăgărășan construit în 1965, cu o înălțime de peste 160 de metri. 


     Barajul Vidraru este una dintre cele mai impunătoare structuri realizate de mâna omului, cu panorame impresionante pe care nu trebuie să le ratezi.

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.